Hoe vaak schrijf je niet een post en zit je vervolgens te wachten op een reactie? Je hebt een waardevolle boodschap gedeeld, maar de stilte erna voelt een beetje ongemakkelijk.
Het is net als een mooie winkeletalage: mensen kijken er misschien naar, maar lopen niet zomaar naar binnen.
Maar als je alleen een post plaatst met de hoop op reacties, mis je de essentie van delen.
![](https://primary.jwwb.nl/unsplash/liV6Aiz7-y8.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1919%2C1382%2Cx1%2Cy0%2Csafe&width=397&height=286)
![](https://primary.jwwb.nl/unsplash/GFDNXpOsQjU.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1917%2C2880%2Cx2%2Cy0%2Csafe&width=179&height=269)
Je deelt omdat je inzichten hebt, omdat je kennis wilt overbrengen. Soms is dat een zaadje dat even tijd nodig heeft om te ontkiemen.
De cijfers die LinkedIn je laat zien, geven lang niet altijd het volledige plaatje. Ik hoor regelmatig van klanten dat ze een post van mij hebben gelezen en dat het hen heeft geraakt, terwijl de statistieken suggereren dat er nauwelijks views waren.
Dus waarom zou je je expertise delen? Niet om enkel reacties te verzamelen, maar omdat je weet dat je waarde biedt.
Omdat je weet dat er mensen zijn die lezen, nadenken en misschien later alsnog in actie komen. Of die de kennis die je deelt ter harte nemen en er zonder dat ze het jou direct vertellen mee aan de slag gaan. Want ook dat is okay.
En nu even eerlijk: hoe vaak reageer jij eigenlijk zelf?
Je besteedt je kostbare tijd op LinkedIn, maar hoe besteed je die tijd? Scroll je vooral of neem je ook de moeite om echt iets te zeggen? Een like geven is makkelijk, maar draagt weinig bij aan je zichtbaarheid of expertstatus. Als iets je raakt, probeer het dan onder woorden te brengen. Laat zien dat je hebt nagedacht over iemands post. Dat maakt niet alleen impact op de schrijver, maar ook op je eigen netwerk.
En het werkt twee kanten op: hoe vaker jij waardevolle reacties geeft, hoe groter de kans dat anderen dit ook bij jou gaan doen.
Wat je geeft, mag je terugverwachten.
Maar wees niet teleurgesteld als je weinig reacties krijgt, terwijl je zelf ook nauwelijks reageert. Pot, ketel…
![](https://primary.jwwb.nl/unsplash/XP5zW2ngk9w.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1917%2C2880%2Cx2%2Cy0%2Csafe&width=193&height=290)
Elke reactie die je plaatst, is een kans om je persoonlijkheid en expertise te laten zien. Benut die kans.
Ga jij, nu je dit leest en je dit natuurlijk allang wist, wat vaker reageren? 😉
Reactie plaatsen
Reacties